24240006

Integratieve Coaching, Counseling & Natuurtherapie

Coaching, Counseling of Natuurtherapie?

Welke vorm het beste bij jou past komen wij vanzelf het eerste gesprek of tijdens het traject achter. Natuurlijk kun je ook van tevoren zelf een voorkeur aangeven.

Coaching

Bij coaching is begeleiding erop gericht je een positief veranderingsproces te laten doormaken. Een coach helpt om sneller doelen te bereiken op gebieden in het leven waar je een duwtje in de rug kunt gebruiken. Zoals minder stress, ander werk, een fijne relatie of meer zingeving. Een coach kijkt samen met jou hoe je met nieuwe strategieën toekomstige situaties beter kan aanpakken.

Integratieve coaching is persoonlijk en op maat samengesteld om jouw doelstelling te behalen. Het traject wordt volledig op jou afgestemd.

Naast gesprekstherapie wordt er ook gebruik gemaakt van ontspanningstechnieken waaronder Mindfulness, verschillende coachings-technieken en werken met de innerlijke belevingswereld m.b.v. Actieve Imaginatie.

Counseling

Bij counseling richt de counselor zich ook op de onderliggende problemen. Samen met de counselor onderzoek jij de aard van het probleem. Vervolgens ervaar je wat nodig is om innerlijke belemmeringen aan te pakken en je weer goed te voelen. De relatie tussen lichaam, gevoel en hoofd, is een belangrijke focus van counselors.

Counseling helpt bij emotionele, psychosociale en lichamelijke problemen. Een counselor werkt met psychisch en emotioneel gezonde mensen die tegen problemen aanlopen waar ze zelf niet uit komen. Tijdens counseling wordt ingegaan op de oorzaak van de emotionele en/of lichamelijke klachten, zodat deze aangepakt en verandert kunnen worden, waardoor je in het dagelijks leven zo kan voelen als je je wilt voelen.

Naast gesprekstherapie wordt er ook gebruik gemaakt van ontspanningstechnieken waaronder Mindfulness en wordt er gewerkt met de innerlijke belevingswereld m.b.v. Actieve Imaginatie.

Natuurtherapie

Natuur heeft een therapeutisch effect op het lichaam en de geest, dit is algemeen bekend over de eeuwen heen, in verschillende culturen over de gehele wereld. Daarom is de natuur een prachtig instrument om jou te ondersteunen in jouw veranderingsproces. Het consult zal plaatsvinden ergens in de natuur, die op dat moment bij jou past. Het bos, weilanden of dichtbij water. De natuur brengt jouw zenuwstelsel automatisch tot rust, zodat jij gemakkelijker bij de kern kan komen en sneller daadwerkelijk dingen aan kunt pakken en veranderen.

De natuur wordt gebruikt als zijnde co-therapeut. Er wordt veelal gebruik gemaakt van symbolen en metaforen. Zie foto’s hieronder.

84450009

'Bij binnenkomst voel je je wellicht alsof je je zo wazig voelt, als dichte mist in het bos.'

84450003

'Of dat je het gevoel hebt dat alles als een enorme berg is die te beklimmen is.'

24530005

'Of heb je het gevoel dat jij jezelf in jouw leven non-stop in een enorme storm bevindt.'

24240009

'Uiteindelijk zal er zon aan de horizon komen.'

000019

'En zal je leren surfen op de golven van het leven.'

"Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, ontwaakt."

Carl Jung

websiteheadshot

Neem contact op voor een geheel kosteloos eerste gesprek

Dan kun jij kijken of dit is wat bij jou past en is waar jij naar op zoek bent