websiteheadshot

"Zo dicht mogelijk bij mijn eigen natuur zijn, dat is wat ik mijzelf en mijn cliënten gun."

Eveline Besters

Wie is Eveline? 

“Vrije vogel doch hang naar ritme, avontuurlijk doch huiselijk, speels doch serieus. In deze grote wereld ben ik altijd op zoek naar balans. Doordat ik als internationaal model jarenlang de wereld over ben gereisd, heb ik veel vrijheid vergaard in mijn leven. Ik heb een breed mensbeeld opgebouwd, veel levenservaring op gedaan en kan niet anders dan autonome keuzes maken. Dat maakte dat ik koos voor een breed carrière spectrum.

Waar ik ook ben of was; ik weet altijd en overal de weg naar de natuur te vinden. Ik geloof in de kracht van de natuur en heb een groot interesse in hoe de mens kan groeien door zich met de natuur en/of tuin te verbinden.”

 

Alle natuur-foto’s op deze website zijn door mijzelf genomen op plekken over de gehele wereld.

Eveline2

Relevante opleidingen:

 • Psychosociale en Medische Basiskennis – De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Nederland.
 • BeroepsCoach Practitioner – De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Nederland.
 • De Moestuinschool – Stichting de Eetbare Stad, Nederland.
 • Integratieve Counselor – De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Nederland.

 

Relevante bijscholing:

 • Positieve Psychologie – Psychodidact, Nederland.
 • The Science of Wellbeing – Yale University, USA.
 • Natuur in Begeleiding – Kraaybeekerhof, Nederland.

 

Relevante cursussen & workshops:

 • Vipassana stilte meditatie retreat 3 dagen – Polem, India.
 • Vipassana 10 dagen stilte meditatie retreat  – Dhamma Pataka, Zuid-Afrika.
 • Sweatlodge 1 dag – Zuid-Afrika.
 • Osho Humaniversity 1 dag – Nederland.
 • Vipassana 10 dagen stilte meditatie retreat – Dhamma Pataka, Zuid-Afrika.
 • CorClub, womensretreat 3 dagen – Cornwall, Engeland.
 • Sweatlodge 1 dag – Mexico.
 • Mindfullness, Zelfcompassie, Meditatietraining 8 weken – Jana Schulz, Nederland.
 • Amoraleza, womensretreat 5 dagen – Granada, Spanje.
 • Haseya, womensretreat 5 dagen – Nederland.
24230009

Recensies

B. (vrouw, 25, Nederland)

"Ik vond de gesprekken samen heel erg fijn, ondanks dat het uiteindelijk een vrij kort traject was heb ik er zeker wat aan gehad. Ik vind voornamelijk de vragen die je stelde interessant. "Waar voel ik iets in mijn lichaam, hoe wil ik mij wel voelen". Het waren vaak vragen die ik op het eerste moment niet gelijk heel goed kon beantwoorden, maar je bleef doorvragen waardoor dat mij wel aan het denken zette. Vervolgens nam ik die vragen zelf met mij mee gedurende de week en probeerde ik door die vragen en eigenlijk handvaten te kijken; wat gebeurt er precies op bepaalde momenten in mijn lichaam. Dat heeft mij wel geholpen met het beter begrijpen wat er in mij gebeurt."

H. (vrouw, 40, Nederland)

"Ik heb mijn sessies met Eveline iedere keer opnieuw als heel fijn en opbouwend ervaren. Zelfs wanneer ik zonder verwachting in de sessie stapte, stapte ik er toch altijd weer met een voldaan gevoel van rust uit. Eveline kan erg goed luisteren en met veel rust, wat ze heeft gehoord, teruggeven en doorvragen. Hiermee gaf zij mij een gevoel dat ze mij begrijpt. Zonder oordeel. Dat alleen al maakte elke sessie de moeite waard!"

N. (vrouw, 32, USA)

“Eveline is an excellent guide in navigating life’s hurdles. She was a great help to me during very challenging times and I am grateful for her insight and active listening. Thanks to her wisdom, I felt seen and held through an enormous life transition.”

I. (man, 24, Nigeria)

"My sessions with Eveline has been nothing but very beautiful. She’ll make you feel very comfortable and make it easier for you to understand yourself. It’s was a very great experience all round. You will learn and also discover things that was already there. I can say for a fact that I grew during the process. Thank you Eveline, you are one of the best and may God bless you."

N. (vrouw, 28, Nederland)

"Ik heb ongeveer 15 maanden met Eveline gepraat. Ik kwam binnen met een lawine van emoties die ik niet onder controle had… veel stress en veel te veel overdenken. Met Eveline heb ik geleerd mijn stress te voelen, ik heb geleerd uit mijn hoofd te gaan. Te stoppen met “ik zou nu moeten voelen”, of “ik denk dat ik me zo voel want” en gewoon te ervaren wat mijn lichaam me vertelde. Ik denk heel beeldend en daar heeft Eveline goed dr technieken op aangepast door veel meditatie oefeningen te doen en mij te laten tekenen wat ik voor me zag. Door te benoemen wat ik voel in plaats van wat ik zou moeten voelen (en dus denk) voel ik nu veel sneller stress of emoties aankomen en kan er beter naar luisteren. Hier heb ik mijn hele leven profijt van! Bedankt!"